Főbb jellemzői

A Bach-virágterápia az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban.

A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

 

A Bach-virágterápia fő jellemzői:

  • A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.
  • A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.
  • Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is.  A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet.
  • Hatásmechanizmusát tekintve a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe s az emberi lélek “diszharmonikus” vagy negatív állapotaira irányul.
  • Előképzettség nélkül is alkalmazható gyógymód, amely közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem pedig a fizikai testre. A Bach-virágterápia széles körben elterjedt napjainkban már több család otthonában is megtalálható.
  • dr. Edward Bach csak vadon élő növények virágait használta fel az eszenciák készítésére. A virágeszenciák oldat formájában kerülnek forgalomba.
  • Az eszenciák előállítása és használata egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatás és a forralás is. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.
  • A Bach-virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges – a teljes üveg tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem okoz panaszokat, így a Bach- virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.

A valóságban a félelemnek nincs helye az emberiség természetes birodalmában, mivel a bennünk lakó isteni szikra, valódi önmagunk legyőzhetetlen és halhatatlan. Isten gyermekeiként nincs okunk félelemre – ha mindezt felismerjük.

Dr. Edward Bach: Gyógyítsd tenmagad, 1931