Schüssler só Nr. 4-6

  • 4. Kalium chloratum

(kálium-klorid – KCl): Méregtelenítő szer, segít a salakanyag kiürítésében, segíthet feloldani a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szem-orr-torokbetegségekben, tüdő-hörgő és mellhártyagyulladásban. Hatékonyan alkalmazható oltási reakciók és égések után.
Ez az alapkészítmény fontos méregtelenítő hatású szer. Feloldja a szervezetben elraktározott méreganyagokat és feloldja a kötőszövetben létrejött pangásokat. Javallatai: mirigygyulladások, hurutok, hűlés, hörghurut, a szem, a torok, a nyirokrendszer és a mandulák, a nyáktömlők és az ínhüvelyek stb. gyulladásai. Lelki-szellemi szinten megnyitó, görcsoldó, nyugtató hatású, segíti a leválási folyamatokat, enyhíti a stresszt, a gondokat, gyógyítja a lelki sérüléseket. Természetes előfordulása: Kálium: zöldségfélék, burgonya, alma, füge, lencse, olívabogyó, zeller, paradicsom, citrom, napraforgómag, hal, baromfihús, tejtermékek

 

  • 5. Kalium phosphoricum

(kálium-foszfát – KH2PO4): a legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, álmatlanságban ,idegességben, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos kiegészítő gyógymód. Kimerítő fertőző betegség után javallott.
A készítmény az idegrendszer, az izmok és a méregtelenítés fontos gyógyszere. Ez a só oxigénnel látja el a szervezetet, és segít lebontani a túlerőltetésből és a rothadási folyamatokból származó salakokat. Megóv a sejtpusztulástól, vér- és élelmiszer-mérgezések, gennyedző fogak, rothadásos folyamatok, fogínyvérzés, kenőcs formájában pedig izomsorvadás kezelésére használják. A kalium phosphoricum antidepresszáns hatású. Természetes előfordulása: teljes kiőrlésű gabona, burgonya, hal, hús, tej- és tejtermékek, szárnyasok, tojás.

 

  • 6. Kalium sulphuricum

(kálium-szulfát – K2SO4):anyagcsere szabályzó, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseinek gyógyulásának gyógyulását elősegítheti. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozhatja. Reumatikus ízületi fájdalmaknál ajánlott, elősegíti a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat.

Ez a Schüssler-só a szervezet nagytakarítását szolgálja, a bőr és a nyálkahártyák fontos gyógyszere. A készítmény támogatja a májműködést, és számos anyagcsere-folyamatot harmonizál. A kórfolyamatok stagnálása esetén is alkalmazzák, pl. izomláz, másnaposság, nehéz végtagok, kedvetlenség, vérmérgezés, májpanaszok, valamint homloküreg- és arcmellék üreg gyulladások esetén. Lelki-szellemi szinten hangulatjavító, harmonizáló hatású. Segíthet a túlérzékenységben, hangulatingadozásban szenvedőknek, a féltékenyeknek, valamint a hirtelen dührohamokra hajlamos embereknek. Természetes előfordulás: burgonya, banán, aszalt gyümölcs, napraforgómag, zöldség, tengeri hal, szárnyas hús, tojás, tejtermékek.